Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Corporate Responsibility

Als omvangrijk bedrijf hebben wij een grote verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving. Dagelijks werken we aan een duurzame en eerlijke wereld. Of het nu gaat om complexe vraagstukken binnen onze controle- en advieswerkzaamheden, nadenken over een nieuw mobiliteitsbeleid of het stimuleren van innovatie binnen het onderwijs. Via onze klanten, de maatschappelijke projecten die wij ondersteunen én in onze eigen bedrijfsvoering, zetten wij sterk in op maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Bij KPMG zetten we ons dagelijks in voor een duurzame en eerlijke wereld, niet alleen voor de wereld van nu, maar ook voor de wereld van morgen.

Investeren in de maatschappij én de toekomst

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Wij richten ons op educatie, gezondheid en klimaat.

We zijn een CO2 neutraal bedrijf en integreren circulariteit steeds beter in ons inkoopproces. We vinden het belangrijk dat iedere medewerker kan bijdragen. Iedereen mag werkuren inzetten om pro bono advieswerkzaamheden te verrichten voor organisaties zonder winstbelang. Onze Corporate Responsibility prestaties worden tweejaarlijks gemeten door het onafhankelijke platform EcoVadis. KPMG staat in de top 5% van hoog presterende organisaties. Hieronder vind je relevante Corporate Responsibility projecten.

Jan Hommen Scholarship

Het KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS) programma is gericht op talentvolle MBO studenten, die ook een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Elk jaar laten 16 MBO studenten hun talenten zien op de Talentontwikkelingsdag. Zelfreflectie en werken aan hun ontwikkelpunten staan hierbij centraal. Acht studenten gaan verder naar de driedaagse Empower Survival Camp en op de finaledag krijgen ten minste 2 studenten een beurs toegekend voor de looptijd van hun MBO opleiding.

KPMG SoProfessioneel

Als alleenstaande ouder heb je het druk. Soms vergeet je om in jezelf te blijven investeren. Precies om die reden vindt KPMG dat alleenstaande ouders extra ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom bieden wij de mogelijkheid om de persoonlijke en professionele vaardigheden van alleenstaande ouders binnen 12 trainingen verder te ontwikkelen en deze doelgroep hiermee een betere aansluiting te geven op de arbeidsmarkt.

Een groener KPMG

Onze adviseurs en accountants zijn veel onderweg. Om onze CO2 uitstoot te verlagen, werken we hard aan een flexibel mobiliteitsbeleid. We verlagen drempels voor bijvoorbeeld elektrisch autorijden of fietsen en stimuleren het gebruik van openbaar vervoer. Het milieumanagementsysteem van KPMG is ISO 14001 gecertificeerd, wij voldoen aan (milieu)wet- en regelgeving en streven continu naar verbetering. Duurzaam inkopen en circulariteit nastreven, betekent ook dat wij onze leveranciers toetsen en uitdagen om milieuafspraken op te nemen in onze overeenkomsten.

Finance Academy voor talent met een vluchtelingachtergrond

Het vinden van een baan in Nederland is voor de meeste mensen met een vluchtelingenachtergrond niet gemakkelijk. Samen met Refugee Talent Hub ondersteunen we talent met een vluchtelingachtergrond om hun kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer

Jan Hommen Scholarship

Het KPMG Jan Hommen Scholarship (KJHS) programma is gericht op talentvolle mbo-studenten, die ook een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het programma bestaat uit meerdere rondes, waaronder een talentontwikkelingsdag en Empower Survival Camp. Het wordt afgesloten met een finale waar 2 studenten een beurs toegekend krijgen.

Meer dan 200 KPMG’ers bezorgden ouderen een onvergetelijke dag tijdens deze vrijwilligersactie!