Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Inclusie en diversiteit

Als lid van de KPMG-familie krijg je alle kansen om jezelf te zijn én jezelf te laten zien. Jouw unieke inzichten zijn namelijk van onschatbare waarde voor onze klanten en je collega’s. Daarom werken we hard om een zo divers en inclusief mogelijke organisatie te zijn waarin jij jezelf kunt zijn, gewaardeerd voelt en verschil kan maken.

Wij vinden we dat al onze collega’s hier thuis horen, geheel authentiek zoals ze zijn, met eigen perspectieven en ervaringen. Juist door deze verschillende perspectieven vullen we elkaar aan en creëren we nieuwe kansen: together, for better. Inclusie en diversiteit leiden tot meer vertrouwen, meer groei en helpen ons op te komen voor wat juist is. Samenwerken binnen een inclusief en divers team leidt ook tot meer innovatie en betere resultaten. Kortom, meer succes op team- en persoonlijk niveau. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor KPMG.

Stephanie Hottenhuis, CEO KPMG Nederland: "Ik geloof dat er geen echte vrijheid bestaat zonder gelijkheid. Ongelijke kansen – voor vrouwen, voor multicultureel talent, voor andersdenkenden, voor elke denkbare minderheid – schaden niet alleen het individu, maar ook de samenleving. Het vernietigt talent, welvaart en vooruitgang."

73

verschillende nationaliteiten

8

diversiteits- evenementen per jaar

5

diversiteits- netwerken

Leiderschap

Bij KPMG is 40 procent van de collega's vrouw. We streven naar vertegenwoordiging van vrouwen op leiderschapsniveau. Op dit moment is 18 procent van alle partners en directors vrouw, en bestaat het groepsleiderschapsteam voor 30 procent uit vrouwen. In deze video interviewen we Berber Goedhart, Partner Data & Analyics, over haar leiderschap, drijfveren en hoe zij jong talent ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling. 

Lees het hele verhaal

Diversiteitsnetwerken

Vijf verschillende netwerken zorgen voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen zoals: Gender, LGBTQ+, Disability, Cultureel en Generatie. Zo zorgt KPMG Inclusive, een netwerk door en voor vrouwen, voor de zichtbaarheid van gender diversiteit en zet het KPMG Pride netwerk zich in voor acceptatie en bewustzijn met betrekking tot LGBTQ+ collega’s. Zo creëren we een klimaat vol creativiteit en vernieuwing waarin je optimaal kan samenwerken.

Diversiteitsevenementen

We vieren diversiteit met festiviteiten uit verschillende culturen. Honderden collega's hebben deelgenomen aan 'Ramadan doe mee dag' of aan het Diwali-evenement. Ook kan één christelijke feestdag worden ingeruild voor een feestdag uit een andere cultuur. Zo kan je, bijvoorbeeld, een vrije Pinksterdag inruilen om vrij te zijn met het ‘Eid’ (het Suikerfeest of Offerfeest).

In- en doorstroom van talent

KPMG stimuleert de in- en doorstroom, retentie en promotiekansen van talent met een internationale achtergrond, beperking of handicap. Voor de in- en doorstroom van multicultureel talent werken wij samen met Agora. En samen met Onbeperkt aan de Slag, IT-Vitae en Specialisterren vinden we talentvolle kandidaten met een arbeidsbeperking. Dit programma ondersteunt de acceptatie van medewerkers met een handicap of chronische ziekte. KPMG behoud 83% van haar talent. 

Proud to be... Wyome

In onze interview serie "Proud to be" willen we onze collega’s uit de LGBTQIA+ community in de spotlight zetten en aandacht vragen voor gelijke kansen. In de video’s laten we onze collega’s aan het woord over hun journey over hun coming out, hoe collega’s betere bondgenoten kunnen zijn en wat ‘come as you are’ voor hen betekent. 
  
In deze aflevering van “Proud to be…” praten we met Wyome (she/they), thesis intern financial risk management bij KPMG. Wil je kennismaken met andere collega's uit de community?

Lees dan hier verder

"We hebben een morele plicht om mensen volledig gelijke kansen te geven."

Onze CEO Stephanie Hottenhuis vertelt in een interview met Opzij Magazine meer over diversiteit en inclusie binnen KPMG Nederland.

Lees het interview

KPMG Inclusive brengt vrouwen naar de top

Vijf diversiteitsnetwerken zorgen binnen KPMG voor de zichtbaarheid van belangrijke diversiteitsonderwerpen. KPMG Inclusive is één van die netwerken, en zet zich in voor (gender)diversiteit. Collega's Kim en Marilijn vertellen over het ontstaan en de doelen van het netwerk.

Lees het hele verhaal

Culturele diversiteit binnen KPMG vieren en meetbaar maken

Rachida Lakhal is actief in het cultural diversity netwerk van KPMG. Zij zet zich samen met zes andere collega’s in voor culturele diversiteit binnen KPMG.

Lees het hele verhaal