Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Corporate Responsibility

Het verschil maken kan overal, maar een groot verschil maken kan maar op een paar plekken. KPMG is zo’n plek. Of het nu gaat om complexe vraagstukken binnen onze controle- en advieswerkzaamheden, nadenken over een nieuw mobiliteitsbeleid of het stimuleren van innovatie binnen het onderwijs. Wij helpen toonaangevende organisaties vooruit te kijken en de juiste duurzame keuzes te maken. Voor de maatschappij. Voor Nederland. Voor de wereld.

Werk aan pro bono-projecten

Bij KPMG zijn we ervan overtuigd dat je een nog betere professional wordt wanneer je je bewust bent van de brede impact van onze dienstverlening op de maatschappij en het milieu. Daarom krijgt iedere collega via ons pro bono-programma de tijd om zich in te zetten voor een duurzame en eerlijke wereld.

Lees meer

Een beter milieu

We zijn al 10 jaar CO2-neutraal omdat we onze uitstoot compenseren. Ons doel is om in 2030 onze totale CO2 uitstoot te halveren ten opzichte van 2019. Dat doen we onder andere met een flexibel mobiliteitsbeleid, waarmee we de drempel verlagen voor fietsen, elektrisch rijden en het gebruik van openbaar vervoer.

EcoVadis heeft KPMG een ‘gouden’ waardering toegekend. Hiermee behoort KPMG volgens EcoVadis tot de beste 5% van alle bedrijven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op!

Wereldwijd heeft KPMG Science-Based Targets opgesteld, waarbij de ambitie centraal staat om de mondiale temperatuurstijging te beperken tot maximaal 1,5 °C, zoals het Klimaatakkoord van Parijs voorschrijft. We commiteren ons collectief om in 2030 alleen nog maar duurzame energie te gebruiken, zakenreizen te verminderen door nieuwe manieren van (samen)werken en duurzame toeleveringsketens te creëren.

Slimmer onderwijs

We stimuleren slimmer onderwijs binnen én buiten KPMG, omdat we geloven dat goede scholing de beste manier is om de economie en onze maatschappij te versterken. Bij het selecteren van de maatschappelijke projecten die we ondersteunen staat ‘lifelong learning’ centraal. Voorbeelden zijn het KPMG Jan Hommen Scholarship en onze samenwerking met de Refugee Talent Hub.

Jan Hommen Scholarship

Het KPMG Jan Hommen Scholarship programma is er voor getalenteerde mbo-studenten, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De selectie vindt plaats in de vorm van een traineeship waarin tientallen studenten worden gemotiveerd en getraind om hun talenten verder te ontwikkelen. Wij begeleiden deze studenten tot wel vier jaar met een beurs ter waarde van €2.500 per jaar.

Finance Academy voor talent met een vluchtelingachtergrond

Het vinden van een baan in Nederland is voor de meeste mensen met een vluchtelingenachtergrond niet gemakkelijk. Samen met de Refugee Talent Hub ondersteunen we finance talent met een vluchtelingachtergrond om hun kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt te vergroten.

Lees meer