Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Bekijk onze traineeships en ontdek de mogelijkheden voor jou!

Geef je carrière een kickstart met één van de traineeships bij KPMG. Je draait mee binnen verschillende afdelingen en disciplines. Uiteraard helpen wij je met het realiseren van jouw persoonlijke doelstellingen, onder andere door het geven van verschillende opleidingen en trainingen. Na afloop maak je zelf de keuze waar jij als consultant je carrière wilt voortzetten. 

Deals

Je leert adviseren binnen verschillende fases van een dealproces. In twee jaar tijd werk je samen met je coach aan het ontwikkelen en zo goed mogelijk benutten van jouw talenten. Na het tweejarig traineeship zijn er al tal van mogelijkheden om namens KPMG naar het buitenland te gaan. Voor jou als trainee worden programma's met korte en lange tijdsduur aangeboden in landen die deel uitmaken van het internationale KPMG-netwerk.

Finance & Strategy – Deals

Assurance

Ga de uitdaging aan in een snel veranderende wereld! Het Assurance Traineeship is gericht op IT audit, risicobeheersing, data & analytics en sustainability. Vanaf dag één ben je een volwaardige collega. Natuurlijk besteden we veel aandacht aan jouw ontwikkeling en wissel je elk halfjaar van afdeling om KPMG te leren kennen. Aan het eind van je traineeship bepalen we samen op welke afdeling je wilt werken.

Het Deals Traineeship

Grijp je kans om ruime ervaring op te doen in de wereld van topdeals!

Als Trainee binnen Deals houd je je bezig met aansprekende (inter)nationale fusies, overnames en transacties die dagelijks het financiële nieuws halen. In twee jaar tijd maak je kennis met vier van de zes disciplines binnen KPMG Deals. Daar leer je advies te geven in de strategie-, acquisitie-, verkoop-, waarderings- en financieringsfase van het dealproces. Elk halfjaar wissel je van discipline en kom je in een ander team terecht. Hierdoor ontwikkel je je in een rap tempo in de breedte tot een nóg betere consultant en bouw je een groot netwerk op.

Deal specialisaties

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding staan centraal in het Deals Traineeship. Je krijgt een Performance Manager en een Coach toegewezen. De performance manager is verantwoordelijk voor jouw loopbaan en persoonlijke ontwikkeling. De Coach helpt jou wegwijs te worden in de organisatie en de verschillende disciplines. Daarnaast helpt de Coach jou bij het realiseren van jouw doelstellingen en kijkt hij/zij hoe je in de toekomst kunt doorgroeien naar een managementpositie. Na het tweejarig Deals Traineeship bepalen we samen met jou in overleg in welke discipline en in welk team je precies gaat starten. Na het tweejarig Traineeship zijn er tal van mogelijkheden om namens KPMG naar het buitenland te gaan. Dit kan voor zowel korte als langere tijd. In het Deals Traineeship heb je de mogelijkheid om kennis te maken met de volgende specialisaties.

Programma

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

1. Financial Due Diligence (verplicht onderdeel)

Hier ben je hands-on betrokken bij het analyseren van overnamekandidaten en adviseer je grote (internationale) klanten bij het vormgeven van transacties. Hierbij lever je door een goede voorbereiding belangrijke input bij de onderhandelingen.

2. Mergers & Acquisitions

Bij M&A werk je aan (inter-)nationale fusies en overnames in de mid-market. Hierbij sta je bijvoorbeeld de verkopende partij bij vanaf de eerste zoektocht naar mogelijke geïnteresseerde investeerders, tot aan de onderhandelingstafel.

3. Valuations + Debt Advisory

In het Valuations team help je met waardeanalyses van (onderdelen van) organisaties, onder meer voor verkoop en aankoop, voor audit- en fiscale doeleinden en bij second opinions en disputen. Het betreft doorgaans bepalende momenten in de ontwikkeling van een onderneming. In een veranderend financieringslandschap, waarbij, naast bankfinanciering, alternatieve financieringsbronnen steeds belangrijker worden, ondersteun je het Debt Advisory Team dat onafhankelijk adviseur is voor ondernemingen en de (internationale) kapitaalmarkt.

4. Strategy Group

Als onderdeel van due diligence trajecten helpt de Strategy Group klanten weloverwogen beslissingen te nemen bij een overname door het uitvoeren van markt- en concurrentie analyses, internationale benchmarks en analyse van het businessplan en de projecties van de onderneming. De projecten zijn high-impact en duren gemiddeld drie tot vijf weken.

5. Separation & Integration

S&I is betrokken bij due diligence trajecten aan zowel de koop- als verkoop kant en bepaalt de kostenefficiënties en financiële en operationele risico’s van een deal. Bij een integratie draag je onder andere bij aan het realiseren van gekwantificeerde synergiën door bijvoorbeeld het optimaliseren van de supply chain of organisatiestructuur. Bij een carve-out bepaal je de financiële en operationele impact van een deal en kijk je naar strategische afwegingen om bepaalde assets, functies en mensen al dan niet over te dragen aan de koper.

Vind jouw uitdaging als Deals trainee!

Heb jij je academische opleiding (bijna) afgerond met goede resultaten en beschik je over uitstekende analytische vaardigheden? Wil jij je snel ontwikkelen tot een consultant die alle aspecten van een deal beheerst én een breed netwerk uitbouwen in een omgeving waar je werkt voor (inter)nationale klanten? Solliciteer dan direct voor het tweejarig Deals Traineeship van KPMG

Direct naar Jobs

Het Assurance traineeship

Ga de uitdaging aan in een snel veranderende wereld!

Het Assurance Traineeship is gericht op IT audit, risicobeheersing, data & analytics en sustainability. Als Trainee help je klanten bij het beheersen van risico’s en de creatie van lange termijn (economische) waarde. Gedurende het tweejarig programma wissel je elk halfjaar van afdeling binnen de Assurance Suite en doe je ervaring op binnen de verschillende aspecten waar Assurance mee te maken heeft. Je ontwikkelt je naar een all-round professional die zowel IT-audits kan uitvoeren, advies kan geven en bijdraagt aan de ontwikkeling van nieuwe, innovatieve concepten.
 
Je ontwikkeling staat voorop bij KPMG en er is veel ruimte om je kwaliteiten te versterken en te groeien naar een inhoudelijk sterke consultant. Je klanten bevinden zich in verschillende sectoren wat je de kans biedt om in een korte tijd veel te zien en te leren. Daarnaast werk je in verschillende teams waardoor je snel veel KPMG’ers leert kennen en een goed netwerk opbouwt. Hieronder worden de afdelingen beschreven en de internationale mogelijkheid.

De vier afdelingen waar jij je gaat ontwikkelen

IT Advisory & Assurance (ITAA)
Binnen de afdeling IT Assurance en Advisory houd jij je bezig met uitdagende vraagstukken op het snijvlak tussen business processen en IT. Door ons brede speelveld krijg je een kijkje in de keuken van veel verschillende organisaties en is geen dag hetzelfde. Je bent betrokken bij het uitvoeren van onderzoeken naar de beheersing van IT risico’s, het adviseren inzake interne controlevraagstukken ten aanzien van de bedrijfs- en IT-processen en het geven van zekerheid (Assurance) op gebieden als digital data, cybersecurity, dataprivacy en cloud services.

Digital Assurance & Innovation (DANI)
DANI bestaat uit een jong en dynamisch team binnen de Assurance Suite wat focust op de digitale toekomst van KPMG audit. Innovatieve oplossingen worden ontwikkeld waarbij nieuwe concepten worden toegepast binnen KPMG. Bijvoorbeeld het domein van Robotic Process Automation is een relevant onderwerp binnen DANI. DANI richt zich op de technische groei en verbeteringen van de KPMG Audit en Assurance werkzaamheden, zowel intern als voor de klant.

Sustainability 
Wil jij je bezighouden met zowel Audit als Advisory in het kader van Sustainability en van beide werelden leren? Sustainability houdt zich bezig met het auditen van duurzaamheidsverslagen tot aan het adviseren van bedrijven over hoe zij duurzaamheid structureel kunnen integreren in de bedrijfsvoering om economische, sociale en ecologische waarde te creëren. Thema’s als klimaatverandering, groeiende populatie en schaarste van grondstoffen in de context van de business staan centraal.

KPMG Global Services (KGS)
Voor een selecte groep is er een unieke mogelijkheid om tijdens het Traineeship voor een periode naar KGS in Bangalore (India) te gaan. KGS levert services aan meer dan 40 KPMG member firms, welke variëren van data analytics, IT-control testing en knowledge sharing (Centre of excellence). Ongeveer 30 collega’s van de Assurance Suite zijn op secondment bij KGS, een unieke gelegenheid om je horizon te verbreden.

 

Onze trainees vertellen je meer over het 2-jarige Deals programma

Wat maakt werken als Assurance trainee zo leuk? Check de video!