Overslaan en naar de inhoud gaan

lezen

Corporate Responsibility

Het verschil maken kan overal, maar een groot verschil maken kan maar op een paar plekken. KPMG is zo’n plek. Of het nu gaat om complexe vraagstukken binnen onze controle- en advieswerkzaamheden, nadenken over een nieuw mobiliteitsbeleid of het stimuleren van innovatie binnen het onderwijs. Wij helpen toonaangevende organisaties vooruit te kijken en de juiste duurzame keuzes te maken. Voor de maatschappij. Voor Nederland. Voor de wereld.

Werk aan pro bono-projecten

Bij KPMG zijn we ervan overtuigd dat je een nog betere professional wordt wanneer je je bewust bent van de brede impact van onze dienstverlening op de maatschappij en het milieu. Daarom krijgt iedere collega via ons pro bono-programma de tijd om zich in te zetten voor een duurzame en eerlijke wereld.

Lees meer

Een beter milieu

We zijn al sinds 2010 CO2-neutraal omdat we onze uitstoot compenseren en daarnaast hangt er een interne prijs aan elke ton CO2 die we uitstoten waarmee we een extra budget creëren om nog verder te verduurzamen. In lijn met het klimaatakkoord van Parijs hebben we als doel om in 2030 onze totale CO2 uitstoot te halveren ten opzichte van 2019. Dat doen we onder andere met een flexibel mobiliteitsbeleid, waarmee we de drempel verlagen voor fietsen, elektrisch rijden en het gebruik van openbaar vervoer. Daarnaast denken we goed na over wanneer we in het vliegtuig stappen, zijn onze kantoren energiezuinig en is het elke maandag Meatless Monday in het bedrijfsrestaurant.

We realiseren ons dat we als zakelijke dienstverlener veel impact maken door de leveranciers waar we mee werken. Duurzaamheid is daarom volledig geïntegreerd in het inkoopbeleid van KPMG. We toetsen onze leveranciers op hun duurzaamheidsbeleid, nemen milieuafspraken op in onze overeenkomsten en werken samen met leveranciers om onze processen zo veel mogelijk circulair te maken. 

Slimmer onderwijs

We stimuleren slimmer onderwijs binnen én buiten KPMG, omdat we geloven dat goede scholing de beste manier is om de economie en onze maatschappij te versterken. Bij het selecteren van de maatschappelijke projecten die we ondersteunen staat ‘lifelong learning’ centraal. Voorbeelden zijn het KPMG Jan Hommen Scholarship en onze samenwerking met de Refugee Talent Hub.

Jan Hommen Scholarship

Het KPMG Jan Hommen Scholarship programma is er voor getalenteerde mbo-studenten, die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De selectie vindt plaats in de vorm van een traineeship waarin tientallen studenten worden gemotiveerd en getraind om hun talenten verder te ontwikkelen. Wij begeleiden deze studenten tot wel vier jaar met een beurs ter waarde van €2.500 per jaar.

Finance Academy

Samen met Nationale Nederlanden, EY, de Rabobank en de Refugee Talent Hub organiseert KPMG de Finance Academy samengesteld voor talenten met een vluchtelingenachtergrond. In september 2022 gaat het trainingsprogramma, dat 16 weken duurt, van start. De deelnemers leren meer over de ins en outs van de Nederlandse financiële sector, ontwikkelen nieuwe financiële vaardigheden en worden geholpen bij hun ‘soft skills’ zoals samenwerken en solliciteren.

Naast de trainingen biedt de Academy ook een mentorprogramma aan waarin elke deelnemer wordt gekoppeld aan professional van een van de deelnemende organisaties, om hen te ondersteunen bij vragen en het vergroten van hun kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt.

Lees meer