Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijdrage leveren in het domein Software Engineering

Thomas vertelt over zijn job bij Digital Enablement.

Digital Transformation

lezen | 11 september 2019

"Het is maandagochtend, 8:15 uur; het moment suprême waar we de afgelopen twee maanden naartoe hebben gewerkt. Voor de directie van een groot Nederlands IT-bedrijf gaan we onze uitwerking van het scenariomodel presenteren voor het implementeren van het DevOps programma in de lijn, waarbij specifiek aandacht wordt gegeven aan decentrale ontwikkeling in combinatie met centrale kwaliteitsborging. Klinkt complex, en dat is het ook, maar heerlijk om je kennis van softwareontwikkeling op deze manier in te kunnen zetten zodat je andere organisaties verder kan helpen!"

Het duurde niet lang voordat ik vaker gwbasic.exe intikte dan prince.exe

"Op jonge leeftijd raakte ik verslaafd aan de computer. Niet zo zeer aan de games, maar vooral vanuit de fascinatie hoe het allemaal werkt. Wat zorgt ervoor dat de computer ‘weet’ wat het moet doen, en hoe het aan mij getoond moet worden? Het duurde dan ook niet lang voordat ik vaker gwbasic.exe intikte dan prince.exe. Gedurende mijn studie Economie & Informatica ben ik gestart als front-end developer, waar ik al snel merkte - naast het ontwikkelwerk, wat ik zelf vaak beschrijf als het continue oplossen van kleine (en soms grote) puzzels – dat ik het erg leuk vond om mij ook te bemoeien met organisatorische zaken rondom softwareontwikkeling."

Onze klanten vragen ons voor complexe, specifieke uitdagingen

"Bij KPMG komen deze twee werelden op een bijzondere manier samen. Bijna iedereen weet dat KPMG een grote accountsorganisatie is. Veel mensen weten ook dat we veel advieswerkzaamheden uitvoeren. Maar wist je ook dat KPMG al meer dan 20 jaar actief is met softwareontwikkeling? Ik kan eigenlijk haast niet vertellen hoe de standaardwerkzaamheden van een consultant binnen Digital Enablement eruit zien om de simpele reden dat we eigenlijk geen standaardwerkzaamheden hebben. Onze klanten vragen ons voor complexe, specifieke uitdagingen, wat veel flexibiliteit van ons vergt, maar ook mooie kansen biedt om onszelf te ontwikkelen."

Fulltime applicaties ontwikkelen is leuk, maar de afwisseling maakt het werk een stuk interessanter

"Het afgelopen jaar heb ik mij daarom bezig kunnen houden met het ontwikkelen van een SOAP client in C#.NET, het opstellen van een Target Operating Model voor productontwikkeling, native mobile app development voor Android en iOS met aansturing van een ontwikkelteam in India, het opstellen van een Informatiebeveiligingsbeleid en diverse softwarekwaliteitsonderzoeken, waarbij een objectief en gegrond oordeel wordt gegeven over diverse kwaliteitsaspecten van de broncode van software.''

''De rode draad in deze werkzaamheden is het softwaredomein. Fulltime applicaties ontwikkelen is leuk, maar de afwisseling tussen verschillende werkzaamheden daaromheen maakt je werk een stuk interessanter. Niet alleen leer je andere zienswijze begrijpen, ook word je in de gelegenheid gesteld om juist jouw ideeën in de business in te brengen. Dit betekent dat je letterlijk op maandag voor een directie een presentatie kan geven over jouw model en dinsdag weer een dagje zit te coden bij een andere klant. Never a dull moment!"